Groendak

Een groendak is een plat of licht hellend dak waarvan de dakbedekking bestaat uit levende planten. Groendaken zijn er in vele soorten en maten. Afhankelijk van het soort beplanting en het concept, spreekt men over extensieve groendaken en intensieve groendaken. Het beleid is actief gericht op meer groen.

Vooral in het buitenland, zoals Duitsland, Zwitserland en Scandinaviƫ worden groendaken op grote schaal toegepast. Nederland bleef achter. Toch groeit de belangstelling de laatste jaren meer en meer. Hier zijn dan ook subsidieregelingen voor. Resultaten laten zien dat een groendak ook voor Nederlandse omstandigheden, tot aanzienlijke besparingen kan leiden op het vlak van energieverbruik.

Extensief dakgroen doet de energielasten voor verkoeling in de zomer met 75% dalen, terwijl in de winter de lasten voor verwarming met 23% worden verminderd. De tijd die een dergelijke investering nodig heeft om zichzelf terug te verdienen hangt af van de prijs van het groendak.

Heeft u vragen of wenst u advies omtrent een specifiek product of een levering op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak