Beplantingsplan

Beplantingsplan

Bent u tevreden over de vorm van uw tuin, maar mist u de kennis over de juiste bomen, heesters en vaste planten?
Dan kan een beplantingsplan alleen voldoende zijn. U kunt dit plan voor een hele tuin of voor een bepaald gedeelte laten maken.

De kosten van een beplantingsplan verdienen zich over het algemeen weer terug. Vaak is een goed beplantingsplan een ondergeschoven kind in de realisatie van een nieuwe tuin.Het sluit o.a. impulsieve aankopen uit, kan veel kosten bij aanleg besparen en jarenlang tuinplezier opleveren.

Het beplantingsplan is een tekening op schaal waarin alle planten en bomen, plantafstanden en aantallen zijn weergegeven. De planten worden duidelijk aangeduid op het ontwerp met cirkels die de diameter van de volwassen plant weergeven. Tevens ontvangt u een korte beschrijving over de beplanting en tevens een onderhoudsadvies.

De keuze van de beplanting hangt samen met uw voorkeur, de gewenste sfeer, de ligging en de grondsoort. Niet alleen de bloeivorm en kleur zijn van belang, maar ook de sierwaarde van het blad en het beeld van de tuin door het jaar heen. De beplanting heeft sfeer, past bij elkaar en is optimaal afgestemd op de plek in uw tuin.

Beplantingsplan