Tuinverlichting

Verlichting in de tuin maakt de verbinding tussen binnen en buiten. Dat geeft niet alleen een veilig gevoel maar zo betrekt u de tuin ook bij het leven binnenshuis. Tenslotte is licht natuurlijk ook functioneel. Verlichting helpt bewoners de weg te vinden én schrikt ongewenste indringers af. Redenen genoeg om volop aandacht te besteden aan de verlichting rondom het huis.

Een fraai aangelegde tuin mét de juiste buitenverlichting biedt niet alleen overdag plezier, maar zorgt ook in de avonduren voor een sfeervolle leefomgeving. Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer mensen kiezen voor verlichting van hun tuin, terras of balkon.
Voor een mooie verlichte tuin is een lichtplan van belang. Daarmee vergroot je de ruimte in en om je huis. Het is heerlijk genieten op een zomeravond in een tuin die ook ‘s avonds sfeer uitstraalt. En tot slot heeft buitenverlichting ook een veiligheidsfunctie.

Welke elementen wilt u in uw tuin verlichten? Het pad, het terras, de oprit, struiken of bomen.

Zichtlijnen – Bedenk van waaruit u ‘s-avonds de tuin wilt kunnen overzien?

Contrast – Zorg ook voor donkere plekken in de tuin. Zo springen de verlichte plekken er uit. Als u de hele tuin verlicht is het effect weg!

Intensiteit – Verlichting wordt interessanter wanneer niet alle lichtplekken even groot of fel zijn. Wissel armaturen met groot of fel licht af met armaturen die klein zijn en zacht licht geven.

Richting – Stem de richting van waaruit het licht  komt af op het te verlichten element en varieer hierin. Zo ontstaat er een speels lichtspel.

De Oosterse Watertuin adviseert u graag in de vele mogelijkheden.